Libar
white and blue soccer ball on green grass field

Hrvatska U-19 reprezentacija kao prva u skupini izborila Elitno kolo kvalifikacija

Mlada hrvatska U-19 reprezentacija remizirala je sa Škotskom (1:1) u trećem nastupu u okviru prvog kvalifikacijskog kola za plasman na Europsko prvenstvo iduće godine u Škotskoj i kao prvoplasirana momčad u skupini izborila plasman u Elitno kolo, piše Hrvatski nogometni savez.

Izabranici Josipa Šimunića vodili su zahvaljujući pogotku Franje Ivanovića (29’) sve do prve minute sudačke nadoknade kad je Lowry Škotskoj donio izjednačenje. Hrvatska je od 43. minute igrala s igračem manje zbog Ivanovićeva isključenja uslijed dviju javnih opomena. U drugoj utakmici trećeg kola skupine 11 Armenija je svladala Gibraltar 1:0.

“Čestitam igračima na trudu i zalaganju. Ostaje žal zbog primljenog pogotka u sudačkoj nadoknadi, bilo bi lijepo da smo zadržali maksimalan učinak bez primljenog gola, ali, što je, tu je. Činjenica je da smo pedeset minuta igrali s igračem manje, ali, bez obzira na to, dečki su se bacali na glavu i istodobno igrali pametno i mudro. Ostvarili smo plasman u Elitno kolo, uskoro ćemo saznati protivnike i predstoji nam dobro se pripremiti. U predstojećem razdoblju pratit ćemo igrače, voditi brigu o tome u kakvoj su formi kako bismo spremni dočekali proljeće”, rekao je Josip Šimunić.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.