Libar

Amore peribat

Definirala bih pojam neuzvraćene ljubavi kao propali pokušaj voljenja neke osobe zbog njene nemogućnosti da vas zavoli uistinu onakvog kakav jeste. Vjerojatno ste je svi do sada osjetili bar jednom i to je zacijelo utjecalo na stvaranje slike o vašim budućim simpatijama i promijenilo omjer emocija od kojih ste sazdani.

Mnogi od nas se pitaju kako maknuti taj vrtlog emocija kada shvatite da osoba koju volite i zbog koje ste kao u kojekakvim romantičnim filmovima riskirali svoj život na različite načine ili pak izgubili prijatelje koji su od početka znali da od vašeg odnosa neće biti“ ama baš ništa“. Pitanje je to koje muči sve, slažem se, no trebamo li se postaviti na taj način; riješiti se emocija, izbrisati ih i nastaviti se zaljubljivati u neku drugu osobu koja opet neće moći uvidjeti što vas sve krasi kao osobu, koja neće moći prihvatiti vaše mane isto kao što će moći vrline, te ponajprije onu osobu koja će vas htjeti promijeniti? Nemojte si to dopustiti, imajte poštovanja prema sebi; svojim emocijama, životnim ciljevima…budite sebi na prvome mjestu! Vjerujte mi, jednog dana ćete se smijati sami sebi kada se sjetite kakvu ste osobu voljeli.

U današnje vrijeme ljudi često misle da će dobiti ono što žele bez imalo truda i strpljenja, pri čemu uvelike griješe. Za sve, pa tako i za ljubav treba vremena da dođe do svoje faze za polijetanje. Nemojte misliti da gubite ako vas taj netko ne voli. Zaista postoji bezbroj mogućih objašnjenja zbog kojih vam je rečeno da niste prava osoba za nju/njega. Tko zna, možda se ta osoba trenutno nosi s nečim i ne želi vas povlačiti u jazbinu sa sobom, možda nije u stanju uvidjeti da vas zapravo može voljeti na romantični način jer vas ne želi izgubiti na onaj prijateljski…Razmislite što bi mogao biti mogući uzrok vaše ljubavne tragedije, možda shvatite da nije do vas, već zbog kojekakve neprilike ili vam nažalost nikada nije bilo suđeno.

Savjetovala bih vam da ne pokušavate izbrisati emocije koje ste imali prema toj osobi, već da ih prihvatite takve kakve jesu jer one neće nestati tako lako. Što vi budete uporniji u namjeri njihova brisanja, osjećaji će biti još jači jer nećete moći prestati razmišljati o toj osobi koja vam je ukrala dušu. U slučaju da je ta osoba uistinu bila ona „prava za vas“, sačekajte i dajte sebi i osobi s druge strane vrata vremena, možda samo još nije shvatila da ste vi prava za nju/njega. 

„Neuzvraćena ljubav nikada ne umire; samo je poražena i potjerana u tajno mjesto gdje se skriva, sklupčana i ranjena“ – Elle Newmark

Kjara Zorić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.