Libar

Centar izvrsnosti multimedije i jezika (CIMAJ)

U studenom 2021. je krenuo sedmi program CI SDŽ, Centar izvrsnosti multimedije i jezika (CIMAJ). Voditelj programa je profesor Nikica Krnić koji će koordinirati 19 škola iz Splitsko-dalmatinske županije koje su se preko javnog natječaja uključile u projekt. Škole su dobile medijsku podršku na portalu Libar s kojim CI SDŽ ima potpisan ugovor o suradnji i preko kojega će u dijelu nazvanom CIMAJ (kratica za program) objavljivati projektne materijale, ali i važne informacije i projekte iz života svojih škola i lokalne zajednice.

Program CIMAJ je namijenjen visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima koji imaju interes za jezično izražavanje, pisanje, novinarstvo, fotografiju, film, web dizajn i montažu. Osnovna ideja programa je umrežavanje ovakvih učenika na razini škole, kvarta, općine, grada i županije. Kroz program CIMAJ s učenicima će raditi školski mentori u manjim grupama usmjeravajući njihove potencijale u stvaranje kreativnih, inovativnih i korisnih produkata, koje će široka javnost upoznati preko vijesti, reportaže, intervju-a, kratkog dokumentarnog ili igranog filma i putem podcast platfome. U školama naše županije svakodnevno se događaju razne zanimljive stvari – naši učenici i odgojno-obrazovni djelatnici ostvaruju obrazovne, sportske, umjetničke, znanstvene i ostale uspjehe, provode male i velike projekte, volontiraju, grade, stvaraju i istražuju … „Program CIMAJ, osim razvoja životno važnih kompetencija naše djece i mladih, potiče ih da svoja postignuća podijele međusobno, ali i sa širom javnosti na županijskoj razini. Sudionicima projekta CIMAJ, osim što će moći objavljivati svoje uratke, otvara se mogućnost za razmjenu ideja i iskustava koje će komunicirati s drugim učenicima, na materinjem i na jezicima koje uče u školi i izvan škole.“ – kazao je ravnatelj CI SDŽ, profesor Ivica Zelić.

U nastavnoj godini 2021.-2022. projekt CIMAJ traje od studenog 2021. do lipnja 2022. kada je predviđena konferencija Librova ruža u organizaciji CI SDŽ i Fortitudo developmenta. Svi sudionici imat će priliku predstaviti projektne rezultate, pri čemu će oni najbolji biti nagrađeni. Po završetku programa svi uključeni učenici i odgojno-obrazovni djelatnici imat će priliku dati svoj osvrt na provedeni program. Kroz evaluaciju će se otvoriti mogućnost podjele vlastitog iskustva o suradnji s CI SDŽ i portalom Libar, dati prijedloge za poboljšanje, navesti izazove s kojima su se susretali. Navedenim pristupom CI SDŽ osigurava sustavno praćenje kvalitete programa i aktivnosti koje provodi, ali i kontinuirano unaprjeđuje svoje programe temeljem povratnih informacija svih aktera.

Svim sudionicima u programu CIMAJ želimo uspješno ostvarenje projektnih zadataka!

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.