Libar

Tri igrača Splita i četiri iz Zadra na Mršićevom proširenom popisu za prvi kvalifikacijski prozor

Prvi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023 već kuca na vrata. Već u četvrtak, 25. studenog, s početkom u 20:45, igra se prva i zahtjevna utakmica sa susjednom Slovenijom, a u nedjelju, 28. studenog prvi ciklus završava u Helsinkiju s finskom reprezentacijom, piše Hrvatski košarkaški savez.

Izbornik reprezentacije Veljko Mršić objavio je širi popis reprezentacije s 24 imena kandidata reprezentativaca:

– Da, radi se o širem spisku koji ćemo skratiti nakon srijede i odigranog 11. kola HT Premijer lige. Naime, većina je igrača iz naše lige, a do tada će se iskristalizirati situacija s ozljedama i eventualnim slučajevima infekcije koronavirusom. Reprezentacija će se okupljati od subote navečer (20.11.) do ponedjeljka, 22.11, kada bismo trebali biti u punom sastavu. Također, nešto ranije, 18. studenog pozvao sam skupinu igrača koje želim dodatno provjeriti, primjerice Filipa Krušlina i Marina Marića koji u ovom trenutku nemaju klubove te još neke igrače koji nisu na popisu od 24, a koje želim vidjeti na treningu jer na njih računam u budućnosti, rekao je Mršić.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo se igraju u šest kvalifikacijskih ciklusa po dvije utakmice, podijeljenih u 1. i 2. krug, kao što je bio slučaj i s kvalifikacijama za prošlo Svjetsko prvenstvo. Sljedeći ciklusi su u veljači 2022., lipnju 2022., kolovozu 2022. studenom 2022. te veljači 2023.

Na popisu su: Roko Badžim (Szolnok), Darko Bajo (Split), Josip Batinić (Cedevita Junior), Danko Branković (Cibona), Filip Bundović (Cedevita Junior), Mateo Čolak (Široki), Dario Drežnjak (Zadar), Mateo Drežnjak (Cibona), Tomislav Gabrić (Elan Chalon), Lovro Gnjidić (Cibona), Mario Hezonja (Unics Kazan), Antonio Jordano (Zadar), Mate Kalajžić (Gorica), Filip Krušlin (Dinamo Sassari), Pavle Marčinković (Zadar), Marin Marić (bez kluba), Dominik Mavra (Zadar), Toni Perković (Split), Roko Prkačin (Cibona), Krešimir Radovčić (Cibona), Roko Rogić (Szolnok), Matej Rudan (Mega Vizura), Antonio Vranković (Cibona) i Karlo Žganec (Split)

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.