Libar

Hajduk bez Krovinovića na gostovanju u Rijeci: ‘Vjerujem da ćemo ga uskoro imati spremnog na terenu’

Nakon reprezentativne stanke vraća nam se i klupski nogomet, a u tom aspektu i domaće prvenstvo, koje će nam između ostalog ponuditi i jedan od derbija kola između Rijeke i Hajduka.

Utakmica na Rujevici je na rasporedu u nedjelju od 17:30 sati, a svoj gostujući debi na klupi Bijelih imat će i Valdas Dambrauskas, koji je i najavio predstojeći susret.

– Prije svega, želim se osvrnuti na jučerašnji dan, jer znam što Vukovar znači hrvatskim ljudima. Kada dođeš u drugu zemlju važno je poznavati i poštovati njenu povijest. Puno sam čitao o tome što se dogodilo i ne bih želio da se to više igdje dogodi. Prošle godine sam bio u Vukovaru i mislim da je važno imati poštovanja prema tim stvarima – uvodno je rekao Dambrauskas pa se osvrnuo na stanje u momčadi.

– Dva-tri igrača ne treniraju s nama. Vuković je jedan od njih, a oko Krovinovića se situacija zakomplicirala. Ide s nama u Rijeku, ali prvenstveno kao potpora. Vjerujem da ćemo ga uskoro imati spremnog na terenu. Imamo još sutradan i testirat ćemo ga još jednom, ali nije u pitanju samo njegova fizička sprema, već i njegovo cjelokupno stanje s obzirom na to da dugo nije igrao – rekao je litavski strateg.

Hajdukov trener potom se osvrnuo i na Tomićevu momčad.

– Ne mislim da su napadačka ekipa. Međutim, jako su dobro organizirani i dobri u tranziciji. Kada pogledate ‘očekivane golove’ (xG), oni postižu puno više zgoditaka nego što imaju prilika, što znači da Goran Tomić radi vrlo dobar posao na klupi. Kvalitetno se brane s velikim brojem igrača, a trener izvlači maksimum iz njih i igraju točno kako on želi da igraju. Imaju i neka oružja koja danas nisu toliko česta, kao što su udarci iz daljine – analizirao je Dambrauskas.

Na pitanje o problemima u realizaciji šansi i o njegovoj analizi istog odgovorio je sljedeće.

– Postoje bodovi i očekivani bodovi i mi nastojimo gledati puno dublje u analizu. Mi smo ekipa koja ima najviše očekivanih golova i trebali bi imati više bodova po tome nego što ih imamo. Mislim da mi trebamo nastaviti s napadačkim pristupom, ali i poraditi na ravnoteži u momčadi. Imamo svoje prednosti i mislim da smo u nekim segmentima jako dobri i možemo biti u nekim stvarima najbolji u ligi. Odlučan sam poraditi na svim segmentima i nadam se na da ćemo u nedjelju to pokazati.

Hajduk još čeka ovosezonsku pobjedu protiv najjačih konkurenata, nakon jednog poraza i remija s Osijekom te poraza protiv Rijeke.

– Stvari se u nogometu stalno mijenjaju. Ne idemo tamo samo da bi odigrali, već idemo s ambicijom. To tražim svaki dan od igrača, jer želimo biti Hajduk koji ima hrabrosti nadigrati protivnika. Želimo u budućnosti igrati kao velika ekipa i želimo u nedjelju započeti s tim. Za trenere su ovakve utakmice najlakše, jer ne treba posebno motivirati ekipu, s obzirom na jačinu protivnika i veličinu utakmice. Ono što mogu obećati jest da ćemo igrati da bismo pobijedili – rekao je Hajdukov trener.

Pitanje igranja Biuka i Ljubičića od prve minute, kao ni prošli put, nije htio otkriti.

– Zaista ne želim otkriti početnu postavu. To su igrači na koje uvijek računam, ali moraju pokazivati svaki dan na treningu da su gladni i da žele biti u prvoj ekipi. Njih dvojica su zaradili svoje mjesto i sigurno da ćete ih viđati na terenu. Pokazali su da mogu igrati protiv bilo koga, ali jadranski derbi je nešto posebno i siguran sam da će svaki igrač dati sve od sebe – zaključio je Dambrauskas.

Roko Uvodić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.