Libar

Jadranu u goste stiže Novi Beograd, jedna od najjačih momčadi Europe

Veliki izazov je večeras pred vaterpolistima Jadrana. Na bazen u Poljudu stiže jedna od najjačih momčadi svijeta, domaćin ovogodišnjeg završnog turnira Lige prvaka, Novi Beograd. Srpska momčad sastavljena je od velikog broja srpskih reprezentativaca i jedan je od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka Europe.

Da se radi o sjajnoj momčadi svjestan je i trener Jadrana Mile Smodlaka.

– Izuzetno su jaka momčad, ali mi igramo kući i mi smo u stanju odigrati dobro. I kad igramo doma ova momčad Jadrana će se postaviti uvijek na način da treba pobijediti. Hoće li to biti moguće, ne pita se samo nas. Kad je nasuprot Novi Beograd itekako ih se pita. Mi, pak, moramo napraviti sve da pobijedimo. Nećemo se braniti, pokušati izboriti najmanji mogući poraz i reći dobro smo prošli. To nije naš način, kazao je trener Jadrana Mile Smodlaka.

Obje momčadi nakon dva odigrana kola imaju po tri boda, odnosno pobjedu i poraz. Jadran je, podsjetimo, poražen od Barcelonete, a slavio je protiv Dinama iz Tbilisija, dok su večerašnji gosti svladali Radnički, a potom se kao bolji od njih pokazao Olympiakos.

-To je ista stvar kao i nama, osciliraju, kao i mi što osciliramo. Skupili se nedavno isto kao i mi. Imaju niz kvalitetnih igrača i oni su napadačka momčad. Naši aduti moraju biti čvrsta obrana, da ne primamo glupe golove kakvi nam se često događaju. Ispadanje iz sustava kao što nam se dogodilo protiv Dinama moramo eliminirati. Svi smo svjesni toga, na tome radimo, o tome pričamo. Gledali smo i taj neki video. Pripremamo se da otupimo njihove najveće oštrice. Da ih svedemo u neke okvire koji nama odgovaraju, zaključio je Smodlaka.

Sve u svemu, večeras nas od 19 sati očekuje pravi vaterpolski spektakl, a Jadran bi pobjedom zaista napravio veliku stvar.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.