Libar
ball blur close up daylight

Mektić i Pavić pobjedom nad Dodigom osigurali polufinale završnog turnira sezone

Nikola Mektić i Mate Pavić izborili su polufinale završnog turnira sezone koji se od ove godine igra u Torinu. U direktnom dvoboju za plasman među četiri najbolja para svladali su hrvatsko-slovačku kombinaciju Dodig/Polašek s 2:0 u setovima i tako se priključili Granollersu i Zeballosu u polufinalu. Druga dva para koji idu u polufinale i protivnike naših predstavnika doznat ćemo večeras kada se završi druga skupina.

Do ključne prednosti u prvom setu naš je dvojac stigao pri rezultatu 2:2. Tada su Dodigu i Polašeku oduzeli servis, a tu su prednost zadržali do kraja i stigli do prvog seta sa 6:4.

Dodig i Polašek napravili su brak odmah u prvom servisu gemu Mektića i Pavića u drugom setu, ali najbolji par svijeta odmah je odgovorio istom mjerom tako da je drugi set otišao do tie-breaka u kojem su Mektić i Pavić bili s(p)retniji i tako stigli do pbojede i plasmana u polufinale.

Otprije su Zagrepčanin i Splićanin osigurali status najboljeg para godine, a sinoćnjom je pobjedom Pavić osigurao završetak godine na broju 1.

U pojedinačnom dijelu turnira Zverev je svladao Hurkacza, a Medvedev Sinnera u tri seta te su tako njih dvojica osigurali nastup u polufinalu u kojem će im se danas pridružiti pobjednik dvoboja između Ruuda i Rubleva, a već otprije tamo je Novak Đoković.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.