Libar
basketball hoop in basketball court

Košarkaši Splita večeras u Baru imaju priliku odmaknuti najvećim konkurentima i dočekati mirnije dane u ABA ligi

Košarkaši Splita igraju danas od 17 sati možda i najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone. Deveto je kolo na rasporedu, a Žuti igraju protiv jedne od samo dvije momčadi koje su u dosadašnjem dijelu natjecanja skupile samo jednu pobjedu. S omjerom 2-6, igrači Srđana Subotića bolji su samo od Zadra (1-8) i Mornara iz Bara (1-7).

Upravo s potonjima igraju danas i eventualna pobjeda značila bi bijeg direktnim konkurentima za ispadanje na dvije pobjede prednosti. Nepotrebno je i govoriti koliko bi tako nešto značilo za samopouzdanje i mirniji nastavak sezone. Svjestan je toga i trener Subotić.

– Idemo dolje s namjerom da odigramo što bolje i pokušamo iznenaditi Mornar. To je momčad koja ima kvalitetan i širok roster i sigurno mogu odigrati vrlo kvalitetno i mi moramo biti na svom najvišem nivou da bismo mogli očekivati nešto više od te utakmice. Nije realan domet Mornara da imaju samo jednu pobjedu do sada i sigurno će uložiti sve napore da dobiju ovu utakmice, ali utakmica je bitna i njima i nama pa ćemo i mi tražiti priliku da napravimo break, rekao je Subotić uoči polaska u Bar.

Bilo kako bilo, pred Splitom je velik izazov, realno gledajući Mornar je favorit, ali ovakve utakmice rade razliku i baš zato vjerujemo da Split danas ima dodatan motiv i snagu da pokaže da bi baš ova sezona mogla biti TA. Sezona u kojoj nećemo strepiti od ispadanja iz ABA lige i u kojoj napokon možemo očekivati povratak trofeja na Gripe.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.