Libar
black basketball hoop

Split poražen u Baru, dva hrvatska kluba na začelju ABA lige

Košarkaši Splita nisu uspjeli upisati pobjedu protiv Mornara u Baru. U vrlo važnoj utakmici koja je Žutima sezonu mogla usmjeriti u puno mirnijem pravcu, domaćini su se pokazali kao bolji protivnik i zasluženo slavili rezultatom 81:65.

Prave je neizvjesnosti bilo samo u prvoj četvrtini utakmice koju je Split dobio rezultatom 17:15, a sve nakon toga išlo je na mlin crnogorskog predstavnika koji je zaista, baš kao što je to naglasio i trener Žutih Srđan Subotić prije utakmice, bolji nego je njihov omjer 1-7 pokazivao.

Već na poluvremenu domaćini su imali prednost od osam poena razlike, a kako je utakmica odmicala, tako je prednost rasla i to sve do maksimalnih 19 razlike koliko su Barani vodili pred sam kraj utakmice.

Split je u ovoj utakmici propustio odmaknuti Zadru i Mornaru na dvije pobjede prednosti tako da je sada izjednačen s Mornarom s omjerom 2-7, dok posljednjeplasirani Zadar ima 1-8.

Dočekali smo tako, nakon samo jednog kola pauze da su na posljednje dvije pozicije u ligi ponovno hrvatski klubovi.

Najučinkovitiji u redovima pobjednika bio je Mihailović sa 16 poena, a još su se čak petorica igrača mogli pohvaliti dvocifrenim učinkom. Kod Splita je najefikasniji bio Barič s 18 poena, a pratio ga je Vuko koji se zaustavio na 16 poena kojima je dodao i osam skokova.

Sve u svemu, čini se da Splita čeka grčevita borba za ostanak u ligi, a može li se izvući iz ove teške situacije bit će jasnije već u idućem kolu kada na Gripe stiže Borac iz Čačka.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.