Libar

Mršić: Finska je uigrana momčad, ali mi smo motivirani da se pokažemo u dobrom svjetlu i pobijedimo

Pred reprezentacijom Hrvatske nalazi se ispit druge kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. godine igrati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, piše Hrvatski košarkaški savez.

Nakon tijesnog poraza od Slovenije, reprezentacija je otputovala u Finsku gdje će u nedjelju, s početkom u 18:00 sati, igrati za prvu pobjedu u kvalifikacijama. Finska je reprezentacija također u prvoj utakmici upisala poraz, Švedska je bila bolja za 10 poena.

– Mi u svaku utakmicu ulazimo s očekivanjem da pobijedimo. Neće biti lako, Finska je uigrana momčad, dosta dugo igraju zajedno i puno je iskusnih igrača. Dodatno, imaju i mlađe igrače s velikom minutažom: Maxhuni, Valtonen i Jantunen na poziciji 1, 3 i 4. Tu je još i Sasu Salin, bek šuter u najboljim godinama i sigurno nas očekuje zahtjevna utakmica. Koliko čujemo, dvorana će biti puna, vidjeli smo kakvu su podršku navijača Finci imali i na zadnjim Europskim prvenstvima. Međutim, to nam je motiv da se pokažemo u dobrom svjetlu i napravimo sve za pobjedu, kazao je Veljko Mršić, izbornik Hrvatske.

Kakvo je raspoloženje nakon poraza, koliko se mora raditi na stvarima psihološke prirode?

– Nema tu previše filozofiranja. Sama činjenica igranja za hrvatsku reprezentaciju i nošenja grba na hrvatskom dresu je veliki motiv i većeg motiva od toga ne treba. Jučer smo imali teško putovanje, jutros smo odradili uvodni regenerativni trening i dečki su tu već bili dosta motivirani. Atmosfera je dobra od prvog dana okupljanja tako da ne sumnjam da ćemo dati sve od sebe i tu nema znaka pitanja, odlučan je bio izbornik Mršić.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.