Libar

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala i drugi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023 na gostovanju kod Finske 77-71, piše Hrvatski košarkaški savez.

Bio je to sudar dviju napadačkih koncepcija. Finci su se oslanjali na tricu, Hrvati na ubačaje za dva poena. Nakon 20 minuta igre to nikome nije donijelo prednost. U svlačionice se otišlo s rezultatom 34-34.

Prvo značajnije vodstvo domaćini su stekli na otvaranju treće četvrtine kada Jantunen i Salin zabijaju trice za finskih +6 (40-34). Hrvatska se vratila preko linije slobodnih bacanja (40-39).

Izostanak napadačkog doprinosa najboljeg igrača u susretu protiv Slovenije, Filipa Bundovića, Mršić je nadomjestio uslugama Danka Brankovića koji je prvi dosegnuo dvoznamenkasti broj poena (10) u trenutku kada je zabio za 42-41. Slijedi novi udar Finaca, dvije nove trice za vodstvo 50-43. I nakon time-outa i brojnih izmjena u pokušaju pronalaska raspoložene petorke Hrvatska je nastavila ponirati pa je u 27. minuti zaostatak bio 10 poena (53-43).

Gnjidić, Bundović i Marčinković donijeli su dosta živosti u igru Hrvatske pa je u tren oka zaostatak prepolovljen (53-48), a do kraja treće četvrtine napravljen je dodatni mali korak prema sustizanju protivnika (59-55). Zasluge za to ima Bundović koji je pokupio loptu ispod obruča i položio na isteku vremena. Nastavio je i početkom posljednje četvrtine kada prvo dvicom, pa tricom potpuno vraća Hrvate u igru (62-60).

Marčinković je smanjio na samo poen minusa (64-63), a potom propustio priliku Hrvatsku dovesti u vodstvo. Finci se Huffom tricom odvajaju na +4, ali Perković uzvraća istom mjerom za (67-66). Nakon propuštene još jedne prilike za vodstva, domaćini preko Maxhunija (dva bacanja) bježe na 69-66.

Hrvatska konačno okreće rezultat u svoju korist (69-70), a onda Finci s dvije trice (Maxhuni i Salin), u trenucima kada su milimetrima bili blizu gubitka lopte, rješavaju pitanje pobjednika (75-71). Na kraju su tu prednost podignuli do završnih 77-71.

Bundović je sa 16 poena, od kojih je 14 postigao u drugom poluvremenu, bio najbolji strijelac hrvatske reprezentacije. Prvi do njega s deset poena bio je Danko Branković. Kod Finaca, koji su zabili 14 trica iz 35 pokušaja, Maxhuni je postigao 15, a Huff 14 poena.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.