Libar
low angle photography of brown and black basketball hoop

Mršić odabrao 12 igrača za večerašnji dvoboj protiv Finske, debitira Branković

U Finsku je otputovalo svih 14 reprezentativaca s kratkih priprema, no izbornik Mršić je, kao i prije utakmice sa Slovenijom, morao odabrati dvanaestoricu koji će službeno ući u zapisnik, piše Hrvatski košarkaški savez.

U usporedbi s popisom od prije dva dana, na finalni roster je ušao Danko Branković koji će po prvi put obući dres hrvatske seniorske reprezentacije, dok će Josip Batinić zajedno s Matom Kalajžićem bodriti suigrače s druge strane koša.

Hrvatska je do sada samo pet puta zaigrala s reprezentacijom Finske i to tri puta na Europskim prvenstvima (1995., 2011. i 2013.) i dvije prijateljske utakmice (1994. i 2007. godine). Svih pet puta slavila je Hrvatska, posljednji put u Ljubljani na Europskom prvenstvu 2013. godine kada je naša reprezentacija zauzela visoko 4. mjesto.

Tradiciju pobjeda protiv Finske u Espoou će braniti Toni Perković, Roko Prkačin, Lovro Gnjidić, Tomislav Gabrić, Pavle Marčinković, Roko Badžim, Danko Branković, Matero Drežnjak, Filip Bundović, Roko Rogić, Marin Marić i Matej Rudan.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.