Libar
low angle photography of brown and black basketball hoop

Juniorske momčadi hrvatskih ABA ligaša nisu uspjele izboriti plasman na završni turnir

Sva tri hrvatska predstavnika u ABA ligi sudjelovala su i u juniorskom prvenstvu regionalne lige. Zadar i Split proteklog su tjedna, od četvrtka do nedjelje, nastupali u Laktašima na turniru kojem je domaćin bila Igokea, dok je Cibona svoje obveze odrađivala u Baru na turniru koji je organizirao Mornar.

Po šest momčadi sudjelovalo je na turnirima, a dvije najbolje izborile su završnicu na kojoj će se odlučivati o juniorskom prvaku regije. Nažalost, nitko od naših predstavnika nije uspio ući među najbolja četiri, a najbliži tome bio je Zadar koji je osvojio treće mjesto u Laktašima.

Zadarani su turnir otvorili porazom od Igokee, uslijedio je nakon toga i novi poraz od Studentskog centra za koji su zapažene role odigrala braća Ivišić, a pobjede protiv Splita, Krke i Partizana bile su na koncu dostatne za treće mjesto u skupini.

A u istoj skupini Split je zauzeo petu poziciju Žuti su na startu natjecanja upisali pobjedu protiv Partizana, a onda su uslijedila četiri poraza u nizu tako da su Splićani s jednakim omjerom kao i Partizan i Krka na kraju završili iza slovenskog, a ispred srpskog predstavnika.

Na turniru u Baru Cibona je upisala pobjedu protiv Mornara, dok su se Mega, Cedevita Olimpija, Borac i Sparsi pokazali kao prejaki, pa su Vukovi, baš kao i Split, natjecanje završili na petom mjestu.

Na završni turnir odlaze Mega Mozzart, Cedevita Olimpija, Igokea i Studentski centar Derby.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.