Libar

Genijalna ideja iz Trogira: učenici SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin prodaju profesorovu bradu za borbu protiv raka

Jubilarna peta netipična humanitarna ”Bradata aukcija” i ove se godine održava u gradu Splitu, točnije 4.12.2021. u Plan B točno u podne. Aukcija je dio globalne akcije Movember u kojoj se pozivaju muškarci da u studenom prestanu brijati svoju bradu i odrede joj cijenu odnosno za koju su svotu spremni obrijati se. Svi muškarci koji se odluče sudjelovati potom će se obrijati javno na spomenuti dan i usput Županijskoj ligi protiv raka donirati sav novac koji su prikupili za svoju bradu.

Postoji i opcija da netko drugi putem društvenih mreža nominira omiljenog ”bradonju” i tako potakne rodbinu, pratitelje, kolege, prijatelje i obitelj na donaciju sredstva. S radošću možemo reći kako je i naša škola odlučila sudjelovati u akciji te odabrala i nominirala omiljenog nam ”bradonju”, nastavnika strojarstva Petra Pilića što je on oduševljeno prihvatio.

Bradu smo mu procijenili na 2.000,00kn, a sve donacije sakupljaju se do kraja radnog dana 3.12.2021. u računovodstvu Srednje strukovne škole Blaž Jurjev Trogiranin. Ovim putem pozivamo sve nastavnike, učenike i javnost da doniraju novce, a sav će prihod biti predan Županijskoj ligi protiv raka 4.12.2021. u Plan B.

Podržite cilj ove akcije, a to je podizanje svijesti o raznim oblicima karcinoma, s posebnim naglaskom na karcinom prostate kod muškaraca koji je čak u 90% izlječiv ako se otkrije na vrijeme.

Unaprijed zahvaljujemo svima koji će donirati novac i našem nastavniku Petru Piliću.

Natali Pavković

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.