Libar

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Ove se godine obilježava 30. godišnjica stradanja Vukovara te je u Vukovaru i Škabrnji, ali i diljem zemlje, 18. studenoga 2021. godine obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U ponedjeljak, 15. studenog 2021. u dvorani Mjesnog odbora Slatine održana je monodrama Priče iz Vukovara prema motivima zbirke priča vukovarskog ratnog novinara i pisca Siniše Glavaševića, a u izvedbi mladog glumca Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu Pere Eranovića, autora monodrame. Svi učenici OŠ Slatine su zadivljeno gledali predstavu te su bili aktivno uključeni u samu izvedbu. Uz priče, izmjenjivale su se pjesme i poruke o djetinjstvu, ljubavi, životu i prijateljstvu

Vukovara i Škabrnje, simbola stradanja Domovinskog rata, prisjetili smo se i u srijedu 17. studenog kada su učenici, paleći svijeće i lampione, odali počast žrtvama Domovinskog rata, posebno se prisjećajući  djece stradale u ratu i s nadom da više nikada djeca i odrasli u Hrvatskoj neće prolaziti ratne strahote.

Kako je Vukovar i stradanje nedužnih civila neiscrpna tema likovnog stvaralaštva, OŠ Slatine je sudjelovala u Solinu u Galeriji Zvonimir na izložbi učeničkih radova Sjećanje na Vukovar u poslijepodnevnim satima 17. studenog 2021.

Osnovna škola Slatine

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.