Libar

Osnovnoškolci s Brda pokrenuli zanimljiv projekt: cilj je očuvanje bioraznolikosti biljnih i životinjskih vrsta

Centar izvrsnosti multimedije i jezika (CIMAJ) za šk.god. 2021./2022. omogućio je školama naše županije ostvarivanje suradnje kroz projekte, a iznimka nije ni naša škola.

Upoznaj vrt Osnovne škole Brda čini jedan od 20 odabranih projekata osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije.

Radovi proizašli iz projekata će se prezentirati na učeničkoj konferenciji u organizaciji CI SDŽ početkom lipnja 2022. godine.

Što nas, dakle, očekuje?

Tijekom ove školske godine učenici naše škole bilježe nazive biljaka i ptica našeg vrta.

Cilj projekta Upoznaj vrt je očuvanje bioraznolikosti biljnih i životinjskih vrsta u školskom vrtu i jačanje svijesti o važnosti suživota s prirodom.

Projekt se ostvaruje kroz raznolike aktivnosti, od istraživanja stručne terminologije u zoologiji i botanici, prevođenja na jezike koji se uče u našoj školi, dizajna i izrade natpisa sa nazivima nekih ptica i biljaka na drvenim pločama tehnikom pirografije, izrade hranilica za ptice od ekoloških materijala i predstavljanja projekta kroz multimediju i neposredno.

Planirane učeničke aktivnosti ostvarivale bi se kroz samostalne zadatke koje bi učenici provodili uz stručno vođenje učitelja mentora (Ines Zlatar, Danijela Radić, Zrinka Banić, Maja Majić, Vedrana Šilović) za različita područja rada: strani jezici, dizajn ploča, tehnika pirografije, sistematika zoologije i botanike, izrada hranilica za ptice… Mentori usmjeravaju potencijale učenika u stvaranje kreativnih i inovativnih proizvoda.

Očekuje nas zanimljiva i dinamična školska godina.

Osnovna škola Brda

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.