Libar

Hrvatske rukometašice stigle do lagane pobjede protiv Paragvaja

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. U 2. kolu skupine G, Hrvatska je pobijedila Paragvaj 36:18 i time potvrdila nastup u drugom krugu, piše Hrvatski rukometni savez.

Izbornik Nenad Šoštarić protiv Paragvaja je krenuo s udarnom postavom koja je počinjala većinu posljednjih utakmica hrvatske reperezentacije. A to znači Tea Pijević na vratima, Ana Turk i Paula Posavec na krilima, Ana Debelić na crti te na vanjskim pozicijama Dora Krsnik, Valentina Blažević i Ćamila Mičijević.

Na prvi pogodak trebalo je čekati 3 minute i 50 sekundi. Postigla ga je Hrvatska u kontri, nakon što su suci čak četiri napada zaredom Paragvaju dizali ruku za pasivan napad. Naša obrana bila je jednostavno previsoka za Paragvajke, a kako nemaju visokih pucača s vanjskih pozicija, puno toga tražile su prolazima jedan na jedan ili preko krila. I s takvom ekipom Hrvatska se mučila prvih 12 minuta i imala pogodak zaostatka 2:3.

Nakon 15-tak minuta Hrvatska je ipak proigrala. Pogurala ju je Tea Pijević s nekoliko sjajnih obrana. Prvu veću prednost od pet pogotka razlike imale su hrvatske rukometašice u 19. minuti (8:3). Bila je to serija od 6 pogotka zaredom. Tu nije bio kraj. Nastavile su se dobro braniti, ali i zabijati pa su Paragvaj ostavile bez pogotka punih 14 minuta.

Nažalost u tom razdoblju, mi smo ostali bez Dore Krsnik koju je jedna suparnica tako nokautirala da se bol mogla osjetiti u posljednjem redu tribina. Tužno je reći da turski suci nisu dosudili nikakvo isključenje, premda je to bio čisti crveni karton. A ni zapisnički stol nije tražio video provjeru. Nevjerojatno, ali istinito. Na predah je Hrvatska odnijela deset razlike, 15:5.

Drugo poluvrijeme otvoreno je nizom od 4:1. Bio je to signal izborniku da krene s prvim promjenama. Ušle su Andrea Šimara, Josipa Mamić, Larissa Kalaus, Ivana Dežić. Agresivnost Paragvajki nije popuštala ni jednog trenutka i jedna od najvažnijih zadaća naše  ekipe bila je da se netko ne ozlijedi. Nažalost, to se ipak dogodilo. Osamnaest minuta prije kraja u čistoj situaciji prilikom uskakanja s krila stradala je Josipa Mamić. U pitanju je kuk, i uz pomoć nosila napustila je tren. Koliko je teška ta ozljeda, saznat ćemo tijekom noći.

Inače, ta nova postava nastavila je ne samo održavati razliku, nego ju je i povećala, do konačnih plus 22. Tea Pijević imala je 11 obrana. Najbolji strijelci bile su Ana Turk koja je izabrana i za igračicu susreta te Valentina Blažević. Obje su dale po šest pogodaka. Kod Paragvaja najbolja Fatima Acuna s pet pogodaka.

U ponedjeljak 06. prosinca u 20.30 sati Hrvatska igra posljednji susret prvog kruga protiv Japana.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.