Libar

Preporuka za blagdanski film: Holidate

Glavne uloge Glumci: Emma Roberts, Luke Bracey, Frances Fisher, Kristin Chenoweth, Alex Moffat, Manish Dayal, Jessica Capshaw. Andrew Bachelor, Jake Manley, Cynthy Wu, Mikaela Hoover, Billy Slaughter
Redatelj: John Whitesell
Scenarist: Tiffany Paulsen
Žanr Filma: Komedija, Romansa
Trajanje filma: 103 min
Zemlja: SAD, 2020.


 Početkom prosinca započela je potraga za uvijek neodoljivim božićnim filmovima. Ovoga se puta na popisu našla Netflixova komedija Holidate.
Za one koji vole pogledati romansu, 103 minute ovog filma zasigurno će biti zabavne i dobro utrošene. U glavnoj ulozi je Emma Roberts (glumi Sloane) i Luke Bracey (lik Jacksona). Njih dvoje mrze praznike, Božić, slavlje, ukrase i sve ostalo što donosi ovo najljepše doba godine. Kako bi ih preobratila, sudbina upliće prste pa se  dvoje nepoznanika susretnu za vrijeme jednog posebno lošeg Božića u shopping centru i dogovore se kako će jedno drugome biti partneri za blagdanska okupljanja kako bi skinuli s leđa naporna ispitivanja rodbine. Samo partneri, da!
Kako bi to uspjeli održati, traže savjete od svojih najbližih: Sloane se ispovijeda svojoj sestri Abby, a Jackson odbacuje sve što mu kaže najbolji prijatelj Neil, bivajući svjestan da razvija dublje osjećaje. Definiravši svoj odnos isključivo kao platonski, dakle, ne kao veza-bez-obveza, susreću se s mnogim provokativnim situacijama koje podižu radnju i zanimljivost filma. Njihov odnos gradira od lagane naklonosti pa na vrhuncu do međusobnog privlačenja. Čini se da je scenaristkinja Tiffany Paulsen htjela prenijeti poruku kako se upravo u tom pokušaju da se održi distanca stvorio prostor za emocionalni i dublji razvoj prijateljstva. Srce i mozak ne idu ruku pod ruku! Možeš mislit’, baš će neka romansa završiti na „samo prijateljima“!
Prema nekim je kritičarima Netflix dao još jednu sladunjavu  komediju čija je radnja lako predvidiva. No, ako se želite pokriti dekicom, uzeti šalicu tople čokolade i sjesti uz okićeni bor, preporučam da na TV ekranu zablistaju scene božićnog Holidatea!

Laura Renić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.