Libar

Zdravstvena škola u Splitu sudjelovala u projektu ‘Mama, budi zdrava – ružičasti listopad’

Osmišljen od strane Udruge ,,SVE za NJU”, projekt ,,Mama, budi zdrava – ružičasti listopad” provodi se petu godinu za redom s ciljem podizanja svijesti o raku dojke.

Značaj spomenute akcije leži u ranom prepoznavanju ove zloćudne bolesti te u odazivu žena na kontrolne preglede. Učenici Zdravstvene škole Split, njih 43 iz 4.a, 4.g, 5.a i 5.b uključili su se u projekt i pod vodstvom svojih nastavnica na svoj način su izrazili brigu o problemu zbog kojeg je projekt zaživio.

Rezultat više sastanaka i brojnih ideja jest video u kojem su prikazani sudionici poredani u obliku slova ‘ZŠS’ s vrpcom kao kvačicom na ‘Š’ te svatko drži dva ružičasta balona, a u videu je izrecitirana poruka posvećena svakoj ženi oko nas.

Također, učenici su imali priliku podijeliti letke koje sadrže edukativne i preventivne poruke ne samo svojim majkama, već i nastavnicima kao i ostalom osoblju škole. S obzirom na to da je riječ upravo o Zdravstvenoj školi, s dodatnom odgovornošću smo shvatili ovaj projekt i bila nam je čast sudjelovati.

Nadamo se kako smo ženama i ostaloj publici oko nas uspjeli dočarati bit provođenja ove akcije te da će se ispunjenjem cilja primijetiti razlika!

Marijeta Ivić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.