Libar
man beach people woman

Odbojkaški blok kroji prvenstvenu tablicu u nogometu, a hrvatski suci ili ne vide ili ne znaju. Ili se samo prave ludi

Stipe Biuk se u posljednjim trenucima utakmice Lokomotive i Hajduka našao u izglednoj prilici za postizanje pogotka i pobjedu Hajduka. Možda je mogao pucati, možda dodati, ali Bartosz Kurek, najbolji bloker posljednjeg Svjetskog odbojkaškog prvenstva pravovremeno skače i blokira njegov udarac rukom. Oprostite, to nije bio Kurek, čini se da se radi o Branimiru Cipetiću, desnom bočnom Lokomotive. Tako je, krivo sam vidio, Cipetić je rukom igrao u svom kaznenom prostoru u maniri odbojkaša, a kao što znamo to se ne smije i zna se koja je sankcija.

To je, znači, kazneni udarac za Hajduk. Loptu uzima Livaja, loptu šalje u jednu, a Santinija u drugu stranu, a Hajduk pobjeđuje rezultatom 4:3 i tako uzima važne bodove u borbi za naslov prvaka.

Ovako je mogao izgledati duhoviti uvod u posljednje trenutke i realni rasplet utakmice Lokomotiva – Hajduk igrane u subotu od 15 sati. Ali, suci u VAR sobi i njihov kolega Pejin na terenu odlučili su da najevidentniji kazneni udarac ove sezone ne dosude. I tako Hajduku možda izbili dva boda koja će im nedostajati u borbi za naslov prvaka ove sezone. E sad, ako nisu vidjeli, onda ne mogu više suditi nogomet jer slabo vide. Ako ne znaju da je to kazneni udarac, ni onda oni više ne mogu suditi jer ne poznaju pravila. A ako su ga vidjeli i znaju da je to kazneni udarac i svejedno ga nisu dosudili… E, onda tek imamo problem.

I tako, dva boda po dva, pa nekada možda jedan, nekad možda i sva tri i imat ćemo prvaka ni krivog ni dužnog na tom mjestu. Tipujem na Dinamo. Mislim da suci i VAR neće griješiti na njihovu štetu. Na Hajdukovu jesu, na Osijekovu će isto ako zatreba, ali mislim da na Dinamovu neće. A možda i griješim…

Ali, znam tko sigurno griješi. Suci. Namjerno ili ne, to ću ostaviti vama da odlučite.

A vi se nemojte sada dok bude čitali tekst ljutiti na mene i govoriti da bi Hajduk dobio da nije bilo autogolova. Da, zabio si je Hajduk dva glupa autogola, ali to ne mijenja činjenicu da je svejedno pokraden.

Zapravo, nemam nikakvu poruku sucima. Jer, što god da ja napišem oni će po svome. Tako da, eto, probajte krasti što manje. I da, stoperi Hajduka, pa prestanite više zabijati autogolove, stvarno je dosta. I pripremite se da će vam suditi kaznene udarce i kad ne dirate igrače, a da će vaše kolege u napadu tući bez ikakvih sankcija. Tako to valjda kod nas ide.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.