Libar

Učenici OŠ Jesenice priredbu za Dan sjećanja odradili preko školskog YouTube kanala

Povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje te Domovinskoga rata u OŠ Jesenice prvi put je nakon više od godinu dana održana školska priredba.

Priredba je održana 17. studenoga za vrijeme četvrtog školskog sata. U njoj su nastupili učenici kao voditelji, recitatori i članovi školskoga zbora. Nakon otpjevane himne i molitve svećenika don Tonija Šinkovića slijedio je program u kojem su se predstavili učenici svih razreda svojim radovima domoljubne tematike. Na kraju su po tri predstavnika svakog razreda otišli zapaliti svijeće ispred spomenika braniteljima u centru Dugog Rata. Ovom priredbom želimo se zahvaliti svim braniteljima koji su za nas i našu lijepu domovinu podnijeli žrtve.

Ono što je bilo drugačije od svih prijašnjih priredbi je da je ova održana na pozornici u školskom atriju, ali bez gledatelja. Oni su bili u svojim razredima i izravnim prijenosom preko YouTube kanala pratili priredbu u svojim razredima. Tako smo unatoč teškoj epidemiološkoj situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja, uspjeli vratiti školska događanja koja učenicima posebno znače jer rado sudjeluju u njima. Također, ovaj put s nama je bio i načelnik općine Dugi Rat što je pridonijelo važnosti škole u mjestu.

Ana Pocrnjić, Matea Smoljanović, Bruna Raos i Maja Rakuljić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.