Libar
white and black soccer ball

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras će doznati protivnike u Ligi nacija

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će iza 18 sati doznati protivnike u sljedećem izdanju Lige nacije. Ždrijeb u Nyonu donijet će nam tri velika protivnika s kojima ćemo odmjertti snage kroz 2022. i 2023. godinu, a ono što je sigurno jest da nećemo igrati protiv Engleske, Poljske i Švicarske, koje su baš kao i mi u trećem jakosnom šeširu.

Iz prvog, onog najjačeg, pota Hrvatskoj prijete Francuska, Španjolska, Italija i Belgija i tu je apsolutno svejedno tko će doć. Sve su momčadi fantastične i neosporno će biti prvi favoriti skupine. Iz druge jakosne skupine također će nam doći neka fantastična reprezentacija, a opcije su Portugal, Nizozemska, Danska i Njemačka. Treba li išta reći o snazi ovih reprezentacija ili da odemo na zadnji pot? Tamo nas čekaju novajlije koje su ušle iz Lige B, a to su Wales, Austrija, Češka i Mađarska. Ovaj je šešir naoko definitivno slabiji, ali i ovdje se radi o ozbiljnim reprezentacijama koje će imati što reći.

Kao i u prva dva izdanja, pobjednici skupina igrat će završni turnir, posljednje plasirana momčad ispada u Ligu B, a UEFA će tek odrediti kako će se preko Lige nacija moći do Europskog prvenstva koje je na rasporedu 2024. godine u Njemačkoj.

Andrija Mandić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.