Libar
green and white soccer field at night time

Hrvatska doznala protivnike u Ligi nacija, čekaju nas novi okršaji s Francuzima

Hrvtaska nogometna reprezentacija doznala je protivnike u trećem izdanju Lige nacija. Skupina, pisali smo jučer, nikako nije mogla biti lagana, a protivnici koje smo izvukli jamče spektakularne dvoboje iduće godine. U Hrvatsku će tako doći svjetski prvak Francuska, polufinalist Europskog prvenstva Danska i vrlo dobra Austrija.

Ono što će biti posebnost ovog izdanja jest da će se čak četiri utakmice odigrati u lipnju iduće godine, a peto i šesto kolo bit će na rasporedu u rujnu. Bit će to i sjajna prigoda izbornicima, među njima i našem Zlatku Daliću da u tako zgusnutom ritmu isproba nekolicinu igrača koji možda nisu u prvom planu, a tražit će svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Sam sustav ostaje jednak. Prvoplasirane momčadi odlaze na završni turnir koji će se igrati u lipnju 2023. godine, dok će posljednje momčadi iz skupine iduće izdanje igrati u Ligi B.

Ždrijeb je donio još neke spektakularne dvoboje, a treba posebno izdvojiti skupinu 3 u kojoj će igrati Italija, Njemačka, Engleska i Mađarska. Mađare ždrijeb, baš kao ni na Europskom prvenstvu nije mazio i ponovno su dobili skupinu smrti, ali već su ljetos pokazali da mogu biti vrlo opasan protivnik pa ih definitivno nećemo otpisati prije vremena. O ostatku skupine ne treba trošiti riječi. Finalisti proteklog EURO-a i Njemačka sama su krema europskog i svjetskog nogometa.

Skupina 2 donosi derbi Pirenejskog poluotoka, a osim Španjolske i Portugala igrat će u njoj Švicarska i Češka, dok će u skupini 4 snage odmjeriti Belgija, Nizozemska, Poljska i Wales.

Andrija Mandić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.