Libar

Večer matematike u Srednjoj strukovnoj školi Blaž Jurjev Trogiranin

I ove godine održana je Večer matematike u Srednjoj strukovnoj školi Blaž Jurjev Trogiranin. Događaj se odvijao od 29. studenog do 2. prosinca u organizaciji nastavnice matematike Vesne Josipović. U obilježavanju Večeri matematike sudjelovali su i drugi nastavnici u raznim razrednim odjeljenjima, a učenici naše škole s oduševljenjem su prihvatili sudjelovanje.

Naime, događaj Večer matematike zapravo je bio skup radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u istom otkriva često zaboravljenu zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o pogledima na nju te dokazuje da matematičke probleme nesvjesno svi svakodnevno uspješno rješavamo. Tako su i naši učenici na nastavu donijeli potreban pribor te satove matematike pretvorili u zabavne radionice. Izrađivali su ukrase za Božić primjenjujući znanja matematike te ukrasili učionice i atrij škole. Božićna drvca, novogodišnje zvijezde, snježne pahulje samo su neki od ukrasa kojima su učenici školu okitili u božićnom duhu, za ovo, kako mnogi kažu najljepše doba godine. 

Osim radionica koje su se radile uživo, na nastavi, događaj je obilježen i online. Tako je na službenoj stranici škole bilo različitih zanimljivih prezentacija (Brojevni sustav drevnih civilizacija; Ljepote matematike; Zlatni rez; Kalkulacije jela i pića, ali i mnoge druge), kvizova i igara izrađenih u geogebri (Potraga za blagom; Labirint postotaka…), a virtualno se mogla posjetiti i izložba učeničkih radova iz kabineta matematike kojeg vodi nastavnica Vesna Josipović, pod nazivom Volim matematiku.

Zahvaljujemo svim nastavnicima i učenicima koji su sudjelovali te pokazali kako matematika zaista može biti zanimljiva i korisna u svakodnevnom životu.

Natali Pavković

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.