Libar
basketball hoop in basketball court

Zadar upisao visoku pobjedu protiv Furnira i zasjeo na čelnu poziciju HT Premijer lige

Uz dozu nesigurnosti kroz prvo poluvrijeme, košarkaši Zadra s dvije velike serije (12:1 i 11:0) u drugom poluvremenu razbili su otpor gostiju te su s visokih 29 koševa prednosti slavili u Zagrebu, piše KK Zadar.

Zadar je u prvoj četvrtini izrotirao čak 11 igrača što je bio pokazatelj da trener Anzulović pokušava pronaći petorku koja je raspoložena u današnjem susretu. Nije u tome uspijevao sve do kraja prve dionice pa je 20:21 iznosila prednost Zadrana.

Nešto bolju igru Zadar je pružio u drugoj dionici stigao je i do +9 kod rezultata 30:39 i baš kada je sve izgledalo kao da će Zadrani slomiti otpor ‘Dubravaša’ Furnir je uz par dobrih obrambenih i napadačkih reakcija, kao i s ludom tricom Karahodžića stigao u rezultatski egal 41:44.

Zadar je u nastavku pokazao da je napade Furnira shvatio vrlo ozbiljno i odličnim izdanjem tijekom treće dionice, koja je bila poprilično nadahnuta Martinom Junakovićem, stigao je do vodstva od 54:74 na kraju treće četvrtine.

Furnir je pokušavao sve do samog kraja smanjiti vodstvo ekipe s Višnjika, ali niti jedan taj pokušaj nije mogao ozbiljnije zaprijetiti vodstvu Zadra koji je na kraju slavio s 70:99.

Za Zadar najbolji igrač bio je Martin Junaković koji je zabio 19 koševa uz 6 asistencija, Antonio Jordano zabio je 14 dok je Dario Drežnjak pridodao 12 koševa. Kenan Karahodžić zabio je na kraju 15 koševa, a Lovro Mandalinić dodao je 14.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.