Libar

Jadran i Jug lakoćom preskočili Solaris i Mladost i večeras odlučuju o pobjedniku Kupa!

Splitski Jadran je vrlo lagano i uvjerljivo, izborio nedjeljno finale nacionalnog kupa pobijedivši u prvom polufinalnom susretu momčad Solarisa 12:6. U biti, istim rezultatom kojim je završio posljednji ogled ove dvije momčadi, ali tada u Prvenstvu Hrvatske i to u bazenu u Crnici, piše HVS.

Postoji ipak određena razlika. Stječe se dojam da su ovu utakmicu jadranaši čak i riješili lakše, jednostavnije, a sasvim sigurno brže nego je to bilo u već spomenutoj utakmici. Jadran je u biti ispunio onaj cilj koji su si sami proklamirali, mi bi čak rekli i dva cilja. Ne samo što su se uspjeli plasirati u finale Hrvatskog kupa, već su za taj uspjeh potrošili minimalan napor ili utrošak energije.

– Pa, nije baš niti ovo bilo tako jednostavno i lagano. Nije da se baš nismo umorili, ali dobro stoji i da smo učinili ono što smo željeli. Brzo, rano odvajanje koje nam je ipak omogućilo mirniju završnicu – nakon utakmice će trostruki strijelac Luka Bukić.

Već nakon prve četvrtine Jadran je vodio 4:1, u potpunosti uzeo utakmicu pod svoju kontrolu, s vrlo dobrom realizacijom igrača više. Ona je uostalom i u konačnici bila vrlo dobra (6-10), ali je opala u zadnjoj četvrtini. Na isteku treće je bila 5-6. Zadnjih 8 minuta je Jadran vidljivo smanjio ritam. Kako i ne bi, kada su početkom posljednje četvrtine, Splićani ostvarili i najveću prednost na utakmici, čak 11:3.

Odmah iza prve utakmice igrala se i druga u kojoj se Jug Adriatic osiguranje plasirao u svoje osmo uzastopno finale nacionalnog kupa. U polufinalu, rezultatski odnosno tijekom igre dosta sličnom prvoj polufinalnoj utakmici, Dubrovčani su zasluženo svladali Mladost 14:7.

Utakmica, skoro pa prekopirana onoj koja joj je prethodila. Razlika je tek utoliko što je u ovom susretu, kasnije poražena strana, uspjela povesti. Jakov Škiljić je naime u prvoj minuti, u prvom napadu vrlo lijepo u visini druge vratnice ‘pospremio’ loptu iza Popadićevih leđa i to bi bilo to, što se mladostaša tiče. Makar načelno, nije iznenađujuće. Osim što je dubrovačka momčad nemjerljivo jača, iskusnija, pa ako hoćete i skuplja, Žapci su još ostali i bez Luk Bajića prije nekoliko dana (ozljeda ramena), tako da su ionako minimalne ili više teorijske šanse mladostaša, praktički iščezle.

– Budimo realni, unatoč tomu što se igralo u Zagrebu, pa bi se reklo na terenu Mladosti, domaća je momčad puno slabija nego prošle sezone, tako da nam nikako nije mogla pričiniti veće probleme, točno je rekao Loren Fatović, kapetan Jug Adriatic osiguranja.

Finalna utakmica na rasporedu je večeras u 18:30.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.