Libar

U susretu bez igrača iz Bundeslige, Slovenija uvjerljivo slavila protiv Hrvatske

Hrvatska muška seniorska reprezentacija doživjela je nezgodan poraz u prijateljskom susretu protiv Slovenije u Celju 33:26. Bio je to prvi susret nakon napornih tri dana treninga u drugoj fazi priprema u Poreču. Bez obzira na to, Slovenija je poslala ozbiljno upozorenje. Slijede dva dana predaha pa završne pripreme u Osijeku, piše Hrvatski rukometni savez.

Obje reprezentacije bile su nekompletne u ovom susretu. Nedostajali su im igrači koji nastupaju u Bundesligi pa je stoga teško reći tko je više profitirao, ili izgubio u tom susretu. Nama uz sve to, i Zvonimir Srna koji je zbog bolesti ranije tijekom dana krenuo put Zagreba (nije riječ o koroni). U svakom slučaju, Slovenija je pokazala više i zasluženo slavila te nam tako uzvratila za poraz koji je doživjela u Novigradu/Cittanovi početkom studenog.

Već od samog početka bilo je vidljivo da ni jedna ni druga ekipa nisu spremne za čvrstu, agresivnu obranu. Predvođena Lukom Cindrićem, Hrvatska je vodila prvih osam minuta. Onda je Slovenija preuzela vodstvo i uz samo jedno ispuštanje prednosti, do kraja je držala našu reprezentaciju u minusu.

Poput prvog susreta nedavno u Istri, Slovenci su ulazili u naših 6-7 metara, praktički kada su htjeli i zabijali. U 12. minuti prvi put su imali plus dva (8:6). Hrvatska ipak nije posustala. Stalno je bila tu negdje na minus jedan ili dva pogotka. Nažalost, puno je griješila (8 tehničkih pogrešaka u prvom poluvremenu) i stalno nudila Sloveniji novu priliku da drži prednost.

U posljednjoj minuti prvog dijela, imali su naši rukometaši priliku za izjednačenje, ali je nisu iskoristili i Jože Baznik je na prazna vrata donio Sloveniji plus dva na poluvremenu (17:15). Hrvatska je ponovno primila 17 pogodaka u jednom poluvremenu, a to dovoljno govori kakva je bila naša obrana.

Slovenija se vrlo brzo i lako odvojila na početku drugog dijela na pet razlike. U manje od dvije i pol minute dali su nam tri pogotka i kupili mirnoću za nastavak. Srećom ni oni nisu bili imuni na pogreške pa je Hrvatska uhvatila priključak nakon desetak minuta.

Ali, onda se pojavio problem realizacije. U 15. minuta nastavka Hrvatska je dala samo 4 pogotka. Slovenija je bila za nijansu agresivnija koncentriranija i koristila je sve naše pogreške pa je u završnicu susreta ušla s plus četiri. A kako je Blaž Janc bio brz poput vjetra, nitko ga od naših nije mogao pratiti. Na ulasku u posljednjih pet minuta, Slovenija je bila na plus sedam 30:23. I uspjela je to održati gotovo bez većeg napora do kraja.

Najbolji strijelci kod domaćina Blaž Janc i Gašper Marguč s po sedam pogodaka. Kod Hrvatske, najefikasniji Luka Cindrić i Luka Šebetić s po pet pogodaka.

Hrvatska je na kraju imala samo 48 posto realizacije napada (Slovenija 56 posto). Realizirali su sedam od sedam kontri (Hrvatska 4/4). Hrvatska je imala 13, a Slovenija 12 tehničkih pogrešaka/izgubljenih lopti. Slovenija 6 minuta s igračem manje, Hrvatska 14. Ali, to nikako nije bilo ključni razlog našeg poraza.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.