Libar

Split otvara 2022. teškom serijom utakmica: na Gripe prvo stiže Crvena zvezda, a onda slijede Partizan, Zadar i Budućnost

Proslavili smo ulazak u 2022. godinu, a jedni od onih koji nisu smjeli predugo slaviti bili su košarkaši Splita jer ih već danas s početkom u 19 sati očekuje dvoboj 14. kola ABA lige kada im na Gripe dolazi vodeća momčad lige, beogradska Crvena zvezda.

Ne treba ni isticati da je beogradska momčad veliki favorit u današnjem dvoboju i da bi svaki rezultat osim njihove uvjerljive pobjede bio ogromno iznenađenje. Na polovici sezone, Zvezda je na omjeru 12-1, dok su Žuti posljednji s omjerom 2-11. Kolika je razlika u kvaliteti najviše će vam možda reći činjenica da je prva utakmica ovih protivnika u sezoni završila pobjedom Beograđana rezultatom 97:61. No, predaje prije početka sigurno nema, a tako razmišlja i strateg Žutih Srđan Subotić.
u domaćem prvenstvu će na Gripe 9. siječnja doći Zadar. Pakleni početak godine.

– Lijepo je igrati važne utakmice protiv velikih protivnika da vidimo gdje smo. To su momčadi euroligaškog nivoa, koje pripadaju vrhu Eurokupa. No, nećemo sigurno samo nastupiti, tražit ćemo svoje prilike za neku pobjedu i break, kazao je Subotić govorivši o dvobojima koji slijedi Splitu. Naime, Žuti nakon dvoboja sa Zvezdom imaju još dva teška protivnika, Partizan i Budućnost.

Raspored, kao što vidimo, definitivno ne mazi Split, ali vremena za kukanje nema. Teški susreti slijede, a svaka eventualna pobjeda protiv favoriziranih protivnika bila bi zlata vrijedna u borbi za ostanak u ABA ligi. Prva prilika za to je već večeras, a ukoliko pobjede i ne bude, nadamo se da će Žuti barem pružiti dobar otpor Crvenoj zvezdi.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.