Libar

Split izgubio 60 razlike od Partizana!

Ne, nije greška u naslovu. Split je u Beogradu poražen od Partizana rezultatom 109:49.

Olakotna okolnost za momčad Srđana Subotića može biti činjenica da su u Beograd doputovali sa svega osam igrača, ali kada od nekog izgubiš 60 razlike, zaista je svaki komentar suvišan.

Neizvjesnosti, da se razumijemo, uopće nije bilo. Partizan je i od kompletnog Splita jači tridesetak poena razlike, a kada se dogodi večer kao ova, u kojoj Partizan želi srušiti rekord lige, a Splitu, osim činjenice da nema dovoljno igrača, baš ni ne ide, onda se dogodi rekordna pobjeda u ABA ligi. Do sada je najveću pobjedu ostvarila Cedevita protiv Zadra rezultatom 120:62, a sada je Partizan za dva poena popravio taj rekord.

Split se držao u egalu do 14:12 za Crno-bele, a onda je u nastavku na parketu postojala samo jedna momčad. Kakva je utakmica bila, najbolje će vam ilustrirati činjenica da je druga dionica utakmice završila rezultatom 34:5.

Do kraja dvoboja prednost se samo povećavala da bi na kraju završila s povijesnim rezultatom. Eto, ako ništa drugo, ova će generacija Splita biti zapamćena makar po ovom negativnom rekordu.

Glas sa 19 i Miletić s 18 poena bili su najbolji u redovima Partizana, dok je, ako je to uopće i bitno u ovakvoj večeri, najbolji kod Splita bio Shorter sa 17 poena.

Što i kako dalje nakon ovoga? A ništa, dignuti glavu i probati se što prije oporaviti.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.