Libar
man with wrapped string lights

Upoznajte novi indie bend s Makarske Rivijere – „Ischariotzcky“

Za razliku od njihova imena koje je teško za provariti, Ischariotzcky je bend čije ćete pjesme rado slušati. Ovaj hrvatski indie sastav stvorio je pjevač, tekstopisac i producent Joško Klarić 2015. u svom kućnom studiju „Konoba“ u Brelima. Iako je započeo kao electro-pop solo projekt, Ischariotzcky danas broji čak 11 članova čime ostvaruju bogati, „big-bendovski“ zvuk.

Na ideju za ime su došli zbog jedinstvena izgovaranja Judinog prezimena u Hrvatskoj, to jest Iškariotski, a ono nas treba stalno podsjećati na izdaju, odnosno na sve naše bližnje i načine na koje smo ih izdali. Njihov prvi službeni singl bio je „Perfect Sky“ koji je izašao 2017. u suradnji s Anjom Rikalo i ostvario veliki uspjeh na hrvatskim ljestvicama. Kasnije te godine su održali prvi samostalni koncert u dvorani „Arte“ u zgradi glazbene škole Makarske.

Budući da se u bendu nalaze jako raznovrsni instrumentalisti poput trubača, saksofonista, trombonista i klavijaturista, ovaj sastav donosi nesvakidašnji i svjež zvuk na hrvatsku glazbenu scenu. Veliki talent ove grupe pokazuje i korištenje kompleksnih harmonija, raznih precizno dizajniranih sintesajzera i delikatno povezivanje vokalnih slojeva. 2018. godine, sudjeluju na „INmusic“ festivalu gdje su nastupili zajedno s velikim imenima poput Queens of te Stone Age, Nick Cavea, Alice in Chains i David Byrnea te su u studenom iste godine objavili debitantski album „Recovery“. I 2019. godina bila je odlična za Ischariotzcky jer je njihova pjesma „So long“ osvojila titulu pjesme godine prema glasovanju čitatelja portala Muzika.hr.

 Njihov najnoviji singl izašao je prije mjesec dana pod imenom Temperkojeg predstavlja i jako maštovit video spot u kojem Klariću brico „vraća“ natrag bradu i kosu sniman u Leekarija Barber Shop u Splitu. Glavna tema pjesme je propitivanje vlastitog temperamenta i (ne)mogućnost mijenjanja vlastitog sebe u kasnijim razdobljima života. Pjesma donosi nešto potpuno novo na estradu u kojoj je sve teže pronaći nešto moderno i nešto što nije u potpunosti komercijala. Ova stvar odmah grabi vašu pažnju, a zbog zanimljivih efekata i prekrasnih suzvučja ćete ovu pjesmu sigurno preslušati bezbroj puta. Uzbuđeno ćemo iščekivati njihov idući nastup, a za to vrijeme novu pjesmu možete poslušati ispod!

Antonio Šulenta

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.