Libar
white and black soccer ball

Dinamo dugo nije bio ovako ranjiv, ali i takav će vjerojatno osvojiti naslov prvaka Hrvatske

Spušten je zastor na natjecanje u HT Prvoj HNL i sada ćemo mjesec dana odmoriti od priče o suđenju, VAR-u i svemu lošem u hrvatskom nogometu i fokusirati se na prijelazni rok koji je pred nama i koji bi mogao dovesti neka jaka imena na stadione diljem Lijepe naše i na taj način dodatno pojačati borbu za naslov prvaka u kojoj će, kako se čini, ove godine biti četiri kluba.

No, hoće li zaista biti četiri ili će netko otpasti brzo? Na početku sezone, prije četiri mjeseca, napisao sam u kolumni koja je najavila početak sezone da će Dinamo ponovno biti prvak. Onda se Hajduk malo zahuktao pa sam dva mjeseca nakon toga napisao da Hajduk može biti prvak i da, ako želi spriječiti dugogodišnju dominaciju Dinama, ove godine mora biti prvak.

I dalje mislim i jedno i drugo. Mislim da Hajduk može biti prvak, dodao bih na tu listu i Osijeka, ali prvak će biti Dinamo. Jer su jednostavno bolji od drugih i sada, kada su imali najslabiju polusezonu u dugo vremena, zasjeli su na prvo mjesto uoči pauze. S utakmicom manje imaju jednako bodova kao Osijek i Rijeka, a pet više od Hajduka s kojim dijele broj utakmica. Prvi su, iako su odigrali desetak utakmica više od konkurencije, a u pet utakmica koje su odigrali protiv tri najveća rivala imaju samo jednu pobjedu.

I takvi su, s najboljim igračima potpuno van forme – prvi.

Iako bih osobno volio da dođe do smjene na čelu Prve HNL, bojim se da se to ove godine neće dogoditi. Dinamu nitko ne može parirati igrački, financijski, a ni logistički. I da, volio bih da mi u svibnju izvučete ovaj tekst i narugate mi se da nemam pojma.

Ali, Modri će se preko zime pojačati, možda u drugi dio sezone ući i s novim trenerom, ali sigurno je da više neće prosipati bodove kao u prvih 19 odigranih utakmica. To možemo zaboraviti. Tako da će naslov, bojim se, ponovno put Maksimirske.

A što s ostalima? Njima ostaje da se što duže bore s Dinamom, a netko, od njih raspoređenih od drugog do petog mjesta u ovom trenutku, za utjehu će uzeti kup.

Luka Poropat

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.