Libar

Srbija razbila Ukrajinu u prvom dvoboju naše skupine, pobjede favorita u ostalim susretima

Počelo je Europsko rukometno prvenstvo koje se od danas do 30. siječnja održavati u Mađarskoj i Slovačkoj. Odigrane su prve četiri utakmice na natjecanju, a u onoj koja je nas najviše zanimala, između Srbije i Ukrajine, slavili su naši istočni susjedi s kojima igramo u drugom kolu prvenstva.

I to su slavili s uvjerljivih 31:23. Od prve je minute dvoboja bilo jasno da su izabranici španjolskog stratega Tonija Gerone bolja momčad, a već na poluvremenu imali su velikih 17:11. Do kraja dvoboja ta je prednost samo rasla sve do konačnih osam razlike razlike, iako je u dva navrata bilo i 12 razlike. Najbolji u redovima Srbije bio je Kukić sa sedam pogodaka, dok je Radivojević dodao pet. Kod Ukrajinaca se istaknuo Horiha sa šest golova.

Osim Srbije u prvom su terminu pobjede upisali i Rusija protiv Litve rezultatom 29:27, slavila je i Slovenija protiv Sjeverne Makedonije 27:25, a prvu je pobjedu upisala i Španjolska protiv Češke rezultatom 28:26.

Prve su četiri utakmice, dakle, prošle bez iznenađenja, a od 20:30 na rasporedu su dvoboji Hrvatske i Francuske, Danske i Crne Gore, Mađarske i Nizozemske, Slovačke i Danske te Švedske i Bosne i Hercegovine o kojima ćemo vas izvijestiti kasnije s posebnim naglaskom na utakmicu naše reprezentacije.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.