Libar

Kauboji poraženi na startu Europskog prvenstva: bez četiri važna igrača nije se moglo protiv snažne Francuske

Hrvatski rukometaši poraženi su u prvom kolu rukometnog Europskog prvenstva koje je počelo jučer u Mađarskoj i Slovačkoj. Kao previsoka prepreka našim igračima sinoć su se pokazali Francuzi koji su slavili rezultatom 27:22. Ovaj poraz ne čudi i nije alarmantan posebno kada se u obzir uzme činjenica da našem izborniku na raspolaganju nisu bila četvorica pozvanih prvotimaca. Duvnjak, Cindrić, Mamić i Marić nisu mogli igrati jučer, a postoji nada da bismo navedene (osim Mamića) mogli gledati već sutra protiv Srbije.

Što se tiče same utakmice, Francuska je vodila i kontrolirala utakmicu od samog početka, vodili su i pet razlike na polovici prvog dijela, no naši su se momci ipak pribrali i uspjeli do poluvremena stići na samo dva pogotka razlike. Najviše su nam problema zadavali Mem i Descat, a tradicionalno odličan bio je i Nikola Karabatić koji je fantastično razigravao momčad.

Zaostatak od dva gola držali smo i dobar dio drugog dijela, ali se bliže nismo uspjeli približiti. Prijelomni trenutak dogodio se u 47. minuti kada smo ostali bez trojice igrača na parketu, a među njima i bez Davida Mandića koji je dobio crveni pa plavi karton. Više nije bilo snage za povratak u utakmicu i naši su momci poraženi 27:22. Ipak, dojam je bio sasvim dobar s obzirom na kadar s kojim smo izišli na parket i uvjereni smo da se protiv Srba i posebno Ukrajinaca može ravnopravno igrati.

U ostalim dvobojima vidjeli smo samo jedno veliko iznenađenje, domaćin Mađarska poražena je od Nizozemske 31:28. Ostali su favoriti lakoćom dobili svoje protivnike. Švedska je svladala Bosnu i Hercegovinu 30:18, Norveška Slovačku 35:25, a Danska Crnu Goru 30:21.

Danas su na rasporedu tri dvoboja u kojima će se susresti Njemačka i Bjelorusija, Austrija i Poljska te Portugal i Island.

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.