Libar

Dambrauskas najavio još jednu ‘utakmicu sezone’ i poručio: ‘Jedina smo momčad koja se bori za dvostruku krunu’

Hajduk se u nedjelju od 17 sati na Rujevici sastaje s momčadi Rijeke u sklopu 34. kola HT Prve lige. Podsjetimo, Hajduk u ovoj sezoni broji dva poraza od Riječana kod kuće u kolovozu i veljači, te pobjedu u posljednjim sekundama utakmice na Rujevici u studenom. Međutim, za momčad Valdasa Dambrauskasa je ova utakmica ona čiji će rasplet u potpunosti usmjeriti ostatak prvenstvene sezone, a toga je bio svjestan i na press konferenciji za medije na kojoj je i najavio četvrti ovosezonski ‘jadranski derbi’.

– Situacija u momčadi je bolja nego prošlu utakmicu. No, s nama svejedno neće biti Vuković, Atanasov, Mlakar i Katić, a svi ostali su na raspolaganju – rekao je Dambrauskas, a potom se osvrnuo na samu utakmicu.

– Svaka utakmica je drugačija i priprema se na svoj način. Trenutno, vjerujte mi, ne razmišljam o finalu kupa. U ovu utakmicu idemo kao jedina momčad koja može osvojiti dvostruku krunu. U kupu će stvari biti drukčije, obje momčadi će biti u istoj situaciji. Samo razmišljamo kako doći do tri boda u Rijeci. Ali, naviknuti smo na to, pošto nam je svaka utakmica takva – promišljanje je litavskog stratega.

Kako ste doživjeli visoku pobjedu Rijeke u Šibeniku?

– Puno je lakše kada nema pritiska. Mi smo isto bili u razdoblju kada smo zabijali sve kreirane šanse. Sada je drukčije. Isto je prolazila i Rijeka u utakmicama s Goricom i Hrvatskim dragovoljcem. To je tako u nogometu.

Može li onda taj pritisak biti prednost Hajduka?

– Rijeka će biti motivirana. Mi ćemo biti motivirani. Atmosfera će biti dobra. Zapravo su ovo lake utakmice za trenera. Ovo je perfektna šansa za nas, za pobjedu i u zadnje dvije utakmice ući sa snovima o naslovu prvaka.

Sutra je Sv. Duje. Možete li pobjedom čestitati građanima Splita taj dan?

– Zašto ne. Neka nam Sv. Duje pomogne da pobijedimo.

Biste li ovaj susret označili i kao dvoboj dva golgetera, Livaje i Drmića?

– To je irelevantno. Marko je napadač, želi zabiti u svakoj utakmici, ali znam da bi u ovakvim utakmicama dao sve da momčad pobijedi.

Priželjkujete li pobjedu Osijeka u Maksimiru?

– Pripremamo se za našu utakmicu. Ne bih to komentirao – zaključio je Dambrauskas.

Roko Uvodić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.