Libar

Dambrauskas uoči posljednje domaće utakmice sezone: ‘Moramo napraviti ono što je u našim rukama, a onda se nadati’

Hajduk u subotu od 19:05 sati na Poljudu igra svoju posljednju domaću prvenstvenu utakmicu sezone, u sklopu koje će Splićani ugostiti momčad Istre 1961. Osim na ishod svoje utakmice u kojoj za osvajanje naslova hajdukovcima igra samo pobjeda, pozornost će se trebati obratiti i na nedjeljno gostovanje Dinama u Šibeniku. Osvoje li Zagrepčani tri boda, obranit će naslov prvaka.

Takve situacije svjestan je i Valdas Dambrauskas, koji je danas održao neobično kratku konferenciju za medije. Možebitan razlog toga istaknuo je već na početku.

– Šokiran sam. Nevjerojatno, gdje je gospodin Toni Bilić? Je li okej, nadam se da je dobro. Kako ćemo odraditi presicu bez njega? – rekao je na startu trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a zatim se osvrnuo na stanje u ekipi.

– Situacija je bolja nego prije. Vuković, Atanasov i Eduok priključili su se treninzima ovog tjedna. Nisu u punom treningu, ali polako ulaze u puni trenažni proces. Eduok još nije blizu povratka, ali što se tiče Vukovića i Atanasova, postoji šansa da će biti na klupi sutra ako liječnička služba da zeleno svjetlo. Mlakar i Katić su blizu potpunog oporavka i nadam se da će sljedećeg tjedna vratiti.

Ovo je posljednja prvenstvena utakmica na Poljudu. Atmosfera će biti sjajna, a pobjedom možete osigurati drugo mjesto. Kako gledate na to?

– Možemo osigurati drugo mjesto, ali isto tako možemo ostati u utrci za naslov. To je ono što nas zanima. Trebamo pokazati dobru predstavu, napraviti sve što je u našim rukama i onda se nadati.

Istra vam je uzela dva boda u Puli u posljednjoj utakmici. Je li to motiv više?

– Ne znam što igrači misle. Ja mislim da je Istra dobra ekipa, igraju dobar nogomet i velike zasluge za to idu njihovom treneru. Pozicija na ljestvici možda to ne pokazuje, ali način na koji igraju i pokušavaju napadati vrijedan je poštovanja. Imam veliki respekt prema njima i sutrašnja utakmica će biti veliki izazov za nas – zaključio je Dambrauskas.

Roko Uvodić

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.