Libar
red flower on white sand

TVOJA I GOTOVO

Pri kraju tjedna kada je potrebno smisliti još jednu temu za članak, na ideju smo uspjeli doći zahvaljujući vijestima. Cijelo se vrijeme govori o Splitskom festivalu glazbe na kojem dolaze mnogi izvođači otpjevati i odsvirati svoja djela. Uz toplo vrijeme i toplo more još nam samo nedostaje lijepa pjesma. Za Dalmaciju i Split dakle stoji nagrađivana pjesma Tvoja i gotovo od mlade pjevačice Lorene Bućan. Zašto je pjesma toliko posebna? A lipi moji, nađite si misto i kavicu pa poslušajte i ovu pismu.

Lorena Bućan hrvatska je mlada pjevačica. Ima tek dvadeset godina, a javnosti je poznata već otprije iz druge sezone emisije Zvijezde gdje je uzela treće mjesto. Sa pjesmom Tvoja i gotovo koju su napisali bračni par Huljić, Lorena je pokupila mnoge nagrade, a posebno se ističe Cesarica o kojoj mnogi Hrvati maštaju.

Tvoja i gotovo u samom nazivu govori o ljubavi i njezinoj snazi. Pjevačica se na samom početku tek upoznaje s novim osjećajem kojem ne može dati ime. S vremenom kroz tekst, taj osjećaj dobiva ime ljubav koja se čvrsto veže za par. Nema bijega od nje.

,,Bog je reka to je to…’’

Svatko tko se našao ususret ljubavi može osjećati tu posebnu privrženost. Može se osjećati sigurnost kada ste oko te osobe za koju znate da je ona prava.

,,(…) Ja znam to odavno.’’

Nema rasprave. U ovoj priči, u ovoj pjesmi ljubav je odlučna te to Lorena jasno pokazuje svojim snažnim vokalom. Jasno izriče svaku riječ, naglašava ono što dira u srce. Pjeva o onome što mnogi misle, a ne usude se izgovoriti.

,,Jučer, danas, sutra

Voli me, voli me, voli me

Moga si i ranije, ranije, ranije

Moja ljubav je starinska

Lipa, prava, dalmatinska.’’

Posljednji stih vjerojatno dalmatince najviše dira u srce. Lorena pjeva na ikavici i prepušta se tom narodnom, na koncu dalmatinskom elementu. Temperamentni pristup ispunjen srećom i nadom samo je mali dio cijelog dojma pri slušanju ove pjesme.

S obzirom na brojne nagrade i veliku slušanost pjesme na radiju i YouTube-u, možemo vam garantirati da nećete pogriješiti ako joj date priliku. Lorena, mlada nada, uistinu svojim snažnim glasom definira bez nećkanja svaki osjećaj koji su zapisali Huljići. Bili Zagorac, Slavonac, Istranin, Ličanin ili Dalmatinac nije bitno. Ljubav je svima starinska, ona što ne umire.

Ivana Marelja

Napiši komentar

Pratite nas

Ne budite sramežljivi, javite se. Volimo upoznavati zanimljive ljude i sklapati nova prijateljstva.